Marţi, 2024-04-16, 8:45 AM
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Principală | Înregistrare | Autentificare
Formularul pentru autentificare
Doneaza
Reclame
Căutare
Calendar
«  August 2011  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Arhiva materialelor
Sondajul nostru
Ce muzica doriti sa ascultati la radio amc?
1. rock
2. house
3. romaneasca (manele exclus)
4. pop
5. reggae
6. hip-hop
7. rap
Total răspunsuri: 160
Mini-chat
200
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Desktop Online
  • Jocuri Online Gratuite
  • Tutoriale Video
  • Toate Tag-urile HTML
  • Kit-uri de Navigator
  • Statistici

    Total online: 1
    Vizitatori: 1
    Utilizatori: 0
    Principală » 2011 » August » 12 » De ce ne place sa ascultam muzica?
    10:57 PM
    De ce ne place sa ascultam muzica?
    Muzica este mai înainte de toate ritm, adică sunete care se repeta în secvențe similare sau identice într-un mod armonios. Ritmul este prezent peste tot în universul nostru și îl percepem chiar și atunci cand mama ne poarta in pantece gratie activitatii inimii ei, dar si sunetelor pe care le receptam de la exterior.

    Fiind astfel obisnuiti inca de la bun inceput cu ritmurile lumii, devenim intr-un fel dependenti de acestea si, de fiecare data cand avem nevoie de putin echilibru si armonie, ne vom indrepta catre muzica care este probabil cea mai sofisticata expresie a ritmului, asa cum ne-am deprins sa il intelegem.

    Din punct de vedere psihologic muzica, daca este mai lenta, ne va transmite automat semnale de calm, liniste si armonie, iar daca este mai tare si mai rapida ne va energiza, uneori in sens pozitiv, iar alteori in sens negativ. Chiar si animalele si plantele reactioneaza similar cu oamenii, dovada ca si alte specii percep ritmurile muzicale in mod asemanator cu noi.

    Dintr-un alt punct de vedere, muzica poate fi considerata si chiar este o forma de comunicare superioara, accesibila in acest mod exclusiv oamenilor si creata cu scopul de a transmite imagini, povesti sau intregi romane catre auditoriu. Nu toata lumea insa va avea acces la acest limbaj, fiind nevoie de o educatie solida pentru a recepta corect muzica complexa a artistilor mari.

    Pentru cei mai multi dintre noi, animale si plante inclusiv, muzica este placuta si necesara deoarece ne transmite senzatii de bine, de echilibru si armonie si ne poate vindeca astfel de multe traume sufletesti. Chiar si atunci cand nu avem la dispozitie un aparat de redat muzica inregistrata tot putem asculta ritmurile si sunetele din jurul nostru si tot vom avea parte de muzica de calitate, creata insa nu de oameni ci de natura in plenitudinea sa de sunete si mistere.

    "Muzica este o lege morala. Ea da suflet universului, aripi gandirii, avant inchipuirii, farmec tineretii, viata si veselie tuturor lucrurilor. Ea este esenta ordinii, inaltand sufletul catre tot ce este bun, drept si frumos." PLATON

    "Muzica oglindeste toate misterioasele ondulatii ale sufletului, fara putinta de prefacatorie." GEORGE ENESCU

    "Caracterul unui om poate fi judecat dupa gusturile sale muzicale." PLATON

    "Daca ne-ar reusi sa reproducem detaliat in notiuni ceea ce exprima muzica, am capata o deplina si suficienta explicare a lumii." ARTHUR SCHOPENHAUER

    "Muzica trebuie sa fie scanteia ce aprinde focul in sufletul omenesc." LUDWIG VAN BEETHOVEN

    "Ceea ce este important in muzica, arta, este sa vibrezi tu insuti si sa-i faci si pe altii sa vibreze."
    Vizualizări: 1618 | Adăugat de: della | Rating: 5.0/1
    Total comentarii : 0
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
    [ Înregistrare | Logare ]
    broadband testCopyright MyCorp © 2024